Onze visie & werkwijze

Onze visie & werkwijze


KENNIS • ERVARING • LIEFDE


Honden fokken is mijn hobby, noch beroep. Het is mijn roeping en levenswijze.

Ik ben geboren met een hart voor dieren en een passie voor reproductie, evolutie, (epi)genetica en doelgericht fokken.

Het is de rode draad doorheen mijn leven en alle keuzes die ik maak en opleidingen die ik volg, staan in het teken daarvan.


Visie


Als fokker is het belangrijk een duidelijke visie te hebben, om doelgericht keuzes en beslissingen te kunnen maken.

Het welzijn van mijn honden komt onomstotelijk op de eerste plaats. In tweede instantie tracht ik het ras in het algemeen én mijn aspirant baasjes zo goed mogelijk te dienen. Ik stel mezelf en wat ik doe regelmatig in vraag en blijf mezelf bijscholen en streven naar perfectie.

Ons doel is het fokken van gezonde, goed gebouwde en stabiele honden, met een intuïtieve, zachte en sociale aanleg die hen uitermate geschikt maakt als gezinshond, therapiehond of psychosociale hulphond. Hun hypoallergeen fleece vachtje (mozaïkverharing) is een enorme bonus. Honden die worden ingezet voor therapeutische doeleinden, zijn gebaat met dit uniek vachttype. De kleuren en maten die wij fokken, zijn eveneens in het kader van de functie van het ras. De mini is klein en licht genoeg om op bed of schoot te liggen. Een standaard kan dankzij zijn grootte ten dienste staan van bvb. een rolstoelgebruiker. De lichtere vachtkleuren zijn ideaal in het werk met kinderen, zeker in combinatie met groene en licht amberkleurige ogen. Een persoonlijke hulp- of assistentiehond met een donkere kleur, wordt minder vaak gestoord tijdens zijn werk. Als gezinshond, is kleur, maat en vachttype slechts een kwestie van persoonlijke voorkeur. Bij de keuze van een pup, moet dit bijkomstig zijn.

Wij onderscheiden ons in de manier waaróp we ons doel trachten te bereiken. Dit maakt een 'My Dog' puppy uniek. Wij geloven heel sterk in een transparante aanpak, samenwerking en communicatie, zowel met collega fokkers als eigenaars van het ras. Constant overleg en feedback m.b.t. de ontwikkeling, het fokken, opvoeden, trainen,... van onze pups, maakt elke generatie een stap dichter bij ons doel. Wanneer je tekent voor een 'My Dog' puppy, betekent dit dat je deel zal uitmaken van een groter geheel en, misschien grotendeels onbewust, je steentje bijdraagt aan de ontwikkeling van ons fokprogramma en dit mooie ras in het algemeen. Niet zelden krijgen onze nieuwe baasjes er, naast een pup, ook een heel netwerk aan sociale contacten bij. Als fokker plant ik een zaadje en omring ik het met goede aarde. Samen doen we het kiemen en ik begeleid jullie tijdens het groeiproces. Zo kan jullie pup openbloeien tot jullie droomhond, en kunnen jullie een hondenleven lang de vruchten plukken van al ons, soms harde, werk.

Werkwijze


De visie, doelstellingen en principes die wij hanteren om ons doel te bereiken, vertalen zich in onze unieke werkwijze.

We zouden pagina's kunnen volschrijven over hoe wij denken, wat wij doen en waarom. Een korte samenvatting is hier meer op zijn plaats.

Ons fokprogramma is gebaseerd op de volgende 3 peilers:

KEUZE VAN DE OUDERDIEREN EN ONTWIKKELING VAN ONZE BLOEDLIJNEN


Op onze engelstalige website gaan we meer in detail over onze honden en bloedlijnen. Dit is waar het allemaal mee begint, want wat een pup van nature meekrijgt, is doorslaggevend. Wij investeren in de beste ouderdieren en importeren of infuseren regelmatig nieuwe bloedlijnen ten behoeve van ons fokprogramma en om de genenpool van het ras vers en gevarieerd te houden.


Meet our Cobberdogs

STIMULATIE, OPVOEDING, SOCIALISATIE EN TRAINING VAN ONZE PUPS T.E.M. 8 WEKEN


Wij besparen kosten noch moeite om onze pups pre- en postnataal optimaal te begeleiden. Die eerste levensmaanden zijn cruciaal en jonge pups zijn extreem gevoelig voor vroege inprenting en conditionering. Wij laten hier geen enkele kans onbenut en weten exact wat onze pups nodig hebben en wanneer. We bouwen op onze, door de jaren heen verworven, kennis en ervaring.


Puppy Culture

VOORBEREIDING EN OPVOLGING VAN ONZE NIEUWE BAASJES, LEVENSLANG


Om de kans op succes voor onze pups (en bijgevolg ons als fokker en jullie als baasjes) zo groot mogelijk te maken, gaan wij jullie in het hele proces begeleiden. Bereid je voor op verplichte literatuur en beeldmateriaal, lezingen m.b.t. huid- en vachtverzorging, workshops basisonderhoud en de mogelijkheid tot het bijwonen van puppyparty's, begeleide wandelingen, enz.


'My Dog' Puppyprogramma