Geschiedenis

GESCHIEDENIS VAN ONZE PASSIE


Beelden zeggen meer dan woorden, dus ik neem jullie graag mee terug in de tijd, aan de hand van foto's.2002


SophieNiet mijn eerste hond, maar wel de eerste teef waarmee ik een nestje fokte.

Sophie was, naast een uitstekende jachthond, mijn trouwste en beste vriendin. Een hond uit de duizend, die mij nog steeds gevoelig ligt.

2006


JennahVan zodra ik het huis uit was, kon ik zelf bepalen welke/hoeveel honden ik zou houden. Iets van een kind en een snoepwinkel...

Na de nodige research, waagde ik de sprong: een Tsjechoslowaakse Wolfhond.

2006


YuccahHelemaal verliefd als ik was, kwam er datzelfde jaar nog een Tsjechoslowaakse Wolfhond bij: Yuccah. Ik had nooit verwacht dat ik zoveel zou leren van dit duo! Een kleine greep uit duizenden foto's...

Na dit ene nestje, besloot ik dat Wolfhonden niet geschikt zijn voor de doorsnee (belgische) baas. Ze kruipen helemaal in je en zijn eigenlijk een fulltime job. Ik sloot het hoofdstuk fokken (even) af, haalde mijn Master diploma in de Klinische psychologie, trouwde en kreeg zelf 3 kinderen. Ondertussen genoot ik van mijn honden, als meerwaarde binnen ons gezin.


Toen kruiste de Border Collie mijn pad.

2008


Gecertificeerd HondenfokkerMet de nodige diploma's op zak, fokte ik 1 nestje met Jennah. Ook stond ik mee aan de wieg van CSW Belgium, de Belgische rasclub.

2013


ArcoWe waren helemaal niet op zoek naar een hond, maar ik zag Arco als 3 weken oude pup en was verkocht. Arco vergezelde mij tijdens mijn stage en 2 jaar later slaagde hij met glans voor zijn testen als therapiehond.

2016


AkelaDochter van Nana, en helemaal perfect. Ook Akela werd ingezet als therapiehond.  Ook Akela's dochter en kleindochter, zijn getest en actief als therapiehond.

2014


NanaHelaas liet ik Arco castreren, want ik had op dat moment geen fokplannen. Spijtig, want ik wenste iedereen een hond als Arco toe! Met zijn halfzusje Nana besloten we een BC lijn te starten, ideaal als gezins- of therapiehond.

2016


BelleHet tekort aan therapie- en psychosociale hulphonden bleek al gauw schrijnend. Onze Border Collies deden het boven verwachting, maar ik botste op een ras dat zich van nature leent tot dit werk: de Australian Cobberdog.

2018


MooIn 2018 werd ons eerste nestje van Belle geboren én importeerden we onze eerste dekreu, Rutlands Dressed to Parti, uit Australië, samen met onze rode Rutlands Scarlet O'Hara. And so the adventure began!

2017


FeeFee, zusje van Belle, vervoegde onze roedel in 2017. We waren overtuigd van de kwaliteiten van de Australian Cobberdog en besloten dit ras te gaan fokken, in het bijzonder als therapiehond.