Vraag & Antwoord

VRAAG & ANTWOORD

Als nieuw of toekomstig puppybaasje heb je ongetwijfeld 101 vragen! Het is de taak van de fokker van jouw pup om deze allemaal te beantwoorden. Alle vragen omtrent het ras in het algemeen, moeten aan bod kunnen komen vóór de pup wordt aangeschaft.


Als 'My Dog' puppybaasje (in spé) krijg je een puppygids met basisinformatie betreffende het ras en de opvoeding van je pup.

Aangezien deze puppygids constant in ontwikkeling is en de inhoud verandert naargelang onze eigen inzichten én de feedback/vragen die wij krijgen van onze puppybaasjes, krijg je deze in pdf toegestuurd van zodra je officieel intekent op onze wachtlijst (= van zodra de kans 99% is dat je effectief binnen de 2 maanden een pup krijgt van ons).


De informatie die je nodig hebt vóór je kan kiezen voor een Australian Cobberdog, proberen we op deze website te bundelen.Veel gestelde vragen en óns antwoord


'Wat is het verschil tussen een Australian Cobberdog en een Australian Labradoodle?'


Niet mijn lievelingsvraag, maar ik begrijp dat ze gesteld wordt...

Ik zou kunnen terugkaatsen: 'wat is het verschil tussen een Mechelse Herder en een Groenendaeler?'

Het zijn twee verschillende rassen, die grote gelijkenissen vertonen, maar ook verschillen. Ze hebben een andere rasstandaard en, hoewel ze een groot deel voorouders gemeenschappelijk hebben, evolueerden elk tot een apart ras. Ze werden grotendeels geselecteerd op dezelfde eigenschappen (werkhonden), maar met iets andere nuances. Daardoor gingen ze doorheen de jaren meer en meer van elkaar verschillen. Net zoals alle andere hondenrassen ooit ontstaan en doelbewust gefokt zijn (omwille van eigenschappen die de mens graag zag of nodig had, op dat moment, in dat land,...), ontstonden de Australian Labradoodle en de Australian Cobberdog.


'Is een Australian Cobberdog beter dan een Australian Labradoodle?'

'Is een Border Collie beter dan een Schotse Collie?'. Beter in wat? Beter waarvoor? Elk ras is anders en geen enkel ras is beter of slechter dan een ander (de ongezonde rassen misschien buiten beschouwing gelaten). Een hond is meer dan zijn ras. Een hond is bovenal een uniek individu. Sommige honden passen beter bij jouw gezin dan anderen, ongeacht hun ras. Sommige rassen zullen zich uiteraard over het algemeen beter lenen als gezinshond; of als jachthond, politiehond,... Maar eerder dan te kijken naar het ras, moet je kijken naar eigenschappen van een ras of type hond én naar de fokker en ouders van jouw toekomstige pup. Een goede fokker kan inschatten of zijn/haar honden bij jou passen en zal jullie doorverwijzen naar een andere fokker of een ander ras, als dat niet het geval is.


De Australian Cobberdog


'Wij hebben ons ingelezen en willen graag een ACD of ALD pup. Hoe komen we in aanmerking?'


  1. Start met inschrijven op onze nieuwsbrief. Je wordt dan op de hoogte gehouden van geplande nestjes, beschikbare pups, enz...
  2. Indien jullie in het buitenland wonen, verwijs ik graag door naar collega fokkers in de buurt. Het is veel fijner en handiger, vooral naar opvolging en verdere begeleiding toe, als de fokker van jouw pup kortbij woont. Wij hebben hele fijne collega's in Nederland, Duitsland, Frankrijk,... maar ook in Zwitserland, Noorwegen,... en andere continenten.


Collega fokkers in binnen- en buitenland