Puppyprogramma

Puppyprogramma


DE OPVOEDING VAN 'MY DOG' PUPS


Wanneer je pup vanaf 8 weken mee naar huis mag, heeft hij al een behoorlijke basis!

Wij stellen het op prijs dat jullie willen voortbouwen op ons harde werk en dit begint met weten wat dat precies is.

De opvoeding van onze pups is gebaseerd op het Puppy Culture programma, waar we jullie graag ALLES over vertellen!

Wie een 'My Dog' puppy verwacht, raden we de Puppy Culture video (on demand) aan. Hier wordt perfect uitgelegd wat wij doen met onze pups en waarom. Je leert ook een stukje theorie achter de praktijk en krijgt zo inzicht in de leefwereld van jouw pup. Als wij gebruik maken van bepaalde termen als ENS, CER, manding,..., zal je begrijpen wat we hiermee bedoelen.

Kiezen jullie ervoor de video niet zelf aan te schaffen? Dan verwachten wij dat jullie tijdens puppybezoek hier kijken naar de belangrijkste hoofdstukken. Je krijgt maar 1 kans voor het nemen van een goede start. De eerste 12 weken in het leven van een pup, zijn doorslaggevend. Wij kiezen ervoor zo weinig mogelijk aan het toeval over te laten, en we verwachten van jullie hetzelfde.

Alles over Puppy Culture ->

Kies voor 'video on demand', voor levenslang online kijken, meteen beschikbaar, zonder verzendkosten.

Jouw puppy


Voor we van start gaan met het uitleggen en illustreren van onze algemene aanpak, is het belangrijk te beseffen dat elke pup anders/uniek is.

Naast het uitkiezen van de pup die het best bij jullie past qua karakter en energieniveau, dienen opvoedings- en leerprincipes te worden aangepast aan jouw individuele pup. Het tempo en de intensiteit van het aanbod mag zeker niet te hoog liggen.

De meeste puppybaasjes proberen zich goed voor te bereiden op de komst van hun nieuwe huisgenoot. Soms werkt dit echter averechts. Ze hebben een 'to do' lijstje in hun hoofd en hebben al een heel scenario uitgedacht over wat ze wanneer gaan doen met hun pup en hoe dat er precies zal uitzien. Er bestaan ook van die checklists met daarop alles wat je pup moet gezien of meegemaakt hebben voor hij 12 weken oud is. Super! Maar... Ondanks de keuze voor een passend ras, een goede fokker en de meest geschikte pup uit het nest, blijft jouw pup een uniek, niet voor te programmeren, wezentje. Eén vaste handleiding die geldt voor elke hond, bestaat niet, en elk boek of artikel zal je iets anders vertellen.

We moeten nieuwe baasjes vaak adviseren de theorie wat los te laten. Minder denken, meer voelen. Jezelf niet constant afvragen wat je nog allemaal kan of moet doen met je pup, maar zien wat is, in het hier en nu. De meeste baasjes willen te veel, te goed, te snel,… en beseffen niet dat hun pup eigenlijk al constant ‘bezig’ is, geprikkeld wordt, nieuwe dingen ervaart en probeert te verwerken. Geef je pup de tijd, rust en ruimte om te wennen aan zijn nieuwe wereld en om zich aan te passen aan jouw levensstijl. ‘Gewoon’ meedraaien in de ‘gewone’ dagelijkse routine. Met respect voor puppy’s persoonlijke grenzen en eigenheid. Rekening houdend met de leeftijd van je pup, energieniveau, temperament en karakter.

Aan de slag


Vanaf het moment dat je je pup in je armen sluit en er hier de deur mee uitstapt, begint alles voor jullie. 

Denk er aan dat pups constant leren, of jij er nu bewust mee bezig bent of niet. Ze zijn bijzonder sensitief voor habituatie, conditionering,...

Alle indrukken opgedaan voor de leeftijd van 12 weken, komen op hun harde schijf te staan.

OPVOEDING


Er zijn van die dingen die elke pup moet leren/kennen, om een volwaardige gezinshond te kunnen zijn. De basis ‘spelregels’ zeg maar. Ze zorgen ervoor dat mens en hond in harmonie kunnen samenleven.SOCIALISATIE


Als de fokker zijn werk goed heeft gedaan, krijg je een pup mee naar huis met een sterk basisvertrouwen in mensen en nieuwsgierigheid naar zijn omgeving toe. In elk geval zit je pup nu, van week 8 tot 12, in één van de belangrijkste fasen van zijn leven: de socialisatiefase.


TRAINING


Een minimum aan training, in de klassieke zin van het woord, is een must. Elke hond dient tenminste deze 5 basisbevelen onder de knie te hebben: zit, liggen, blijf, (kom) hier en plaats.Belgian Australian Cobberdog Breeder.             YOU CAN FIND US

             ON FACEBOOK

Liesbeth Roelants


Boskant 4

3210 Lubbeek

info@cobberdog.be

+32 (0) 476 43 84 01

Copyright @ All Rights Reserved